05-08-14

http://www.demorgen.be/dm/nl/990/Buitenland/article/detail/1980056/2014/08/05/Getuigenissen-uit-Gaza-Hier-heerst-de-wet-van-de-jungle.dhtml

Naam: Raji Sourani
Leeftijd: 60
Locatie: Gaza-stad
Functie: directeur van het Palestinian Centre for Human Rights 

"Het Israëlische leger lijkt zijn verstand te hebben verloren. Huizen, scholen, ziekenhuizen, moskeeën: alle mogelijke gebouwen worden gebombardeerd met het meest geavanceerde wapentuig. Tanks, drones, raketten en bommen worden dag en nacht ingezet. Of Hamas hier niet ook een rol in speelt omdat het zijn militaire bases tussen de bevolking heeft? Ik wil Hamas niet verdedigen, want ik sta niet achter hun beleid. Maar de afgelopen maand heb ik geen enkele gewapende Hamasstrijder op straat gezien. De strijders bevinden zich aan het front, niet tussen de mensen."

"De Israëlische aanvallen worden heel precies uitgevoerd. Neem de raketaanval op een VN-school afgelopen weekend: UNRWA (de VN-hulporganisatie voor Palestijnse vluchtelingen, red.) heeft talloze keren via het gps-systeem aangegeven waar de scholen met vluchtelingen zich bevinden. Is het dan toeval dat er voor de vijfde keer in korte tijd een VN-school wordt geraakt?"

"Geen enkele plek in de Gazastrook is op dit moment nog veilig. In Gaza-stad is het relatief rustig omdat het niet aan de grens ligt, maar ook hier klinken de schoten en bombardementen door. Palestijnen willen dat de bezetting, het moorden en het vernietigen van onze huizen stopt. Er moet een centraal bestuur op basis van normale wetten komen. Nu heerst de wet van de jungle."

 

10:56 Gepost door Doornroosje | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.